Citizen

Eco-Drive... SHOP ONLINE:https://shop.puttmann.nl/brand-products/horloges/citizen


Eén van de vooruitstrevende technologieën waarmee de Citizen horloge zijn uitgerust is het principe Eco-Drive. Deze milieuvriendelijke techniek die zowel natuurlijk als kunstlicht omzet in aandrijvingsenergie, zorgt ervoor dat een batterijwissel komt te vervallen.

Citizen heeft in Nederland hoofdzakelijk deze collectie Eco-drive bij de juweliers in de etalages neergezet. Wij hebben regelmatig "LIMITED EDITIONS" zoals: Citizen CC4016-75E

Voor al uw onderhoud - reparaties van Citizen horloges of het leveren van een Citizen horlogeband, kunt u bij ons terecht in Diemen en Almere. Wij zijn gespecialiseerd in horloge reparaties van praktisch alle horlogemerken


Daarnaast maken een aantal Citizen modellen gebruik van zender gestuurde tijd. De automatische tijd-synchronisatie met het zendsignaal in Mainflingen bij Frankfurt maakt een handmatige tijdinstelling overbodig.

Titanium en Super-Titanium....
Citizen is pionier op het gebied van titanium horloges. In 1970 gebruikte Citizen als eerste producent ter wereld titanium als kastmateriaal voor horloges. Deze innovatieve vooruitgang werd in de X-R Chronometer door Citizen geïntroduceerd. 

De voordelen van titanium horloges zijn veelvoudig:

- Antiallergisch: dus geen uitslag op de huid en zeer geschikt voor personen met (over)gevoelige huid

- Licht in gewicht: Titanium is veel lichter dan bijvoorbeeld edelstaal

- Kras- en stoot bestendiger

Door deze eigenschappen wordt titanium ook in vele andere sectoren gebruikt, zoals in de medische technologie of bij de fabricage van hoogwaardige sportapparatuur. In verhouding tot edelstaal ligt de jaarlijkse productie van titanium op 0,00001 %. Desondanks is de prijs voor een titanium horloge niet veel hoger als voor een edelstaal model.

Sinds de introductie van het eerste titanium horloge is Citizen leidinggevend in deze sector. Door voortdurend onderzoek en ontwikkeling in de eigen laboratoria probeert Citizen al meerdere jaren de oppervlakte van de horlogekast nog robuuster te maken om daardoor het draagcomfort te verbeteren. Het door Citizen ontwikkelde ionen platering-procedé maakt het mogelijk om titanium van een carbid-coating te voorzien. Het voornaamste kenmerk van dit coating procedé is de krasbestendigheid. Citizen bereikt met deze coating - bij de actuele titanium modellen - een Vickers-hardheid van 1000-2000 HV. Dit is 5x harder als zuiver titanium wat een Vickers-harheid van 170-200 HV heeft. In vergelijking, edelstaal heeft zelfs "maar" een Vickers-hardheid van 150-220 HV en is ook nog 40% zwaarder dan titanium. Een andere bijkomstigheid van deze coating-techniek is de mogelijkheid om bijna alle oppervlakte-kleuren te kunnen creëren.

De voordelen van het materiaal liggen dus voor de hand en waarom zou U deze voordelen dan niet om de pols dragen?

Categories

Webshop Webshop Watches & Jewellery Services Watches About us

Citizen Citizen

Link to website

SHOP ONLINE